Asunnon eteisestä nousee näyttävä portaikko yläkertaan.

Omakotitalo

Sisustussuunnittelu ja remontti

Helsingissä sijaitsevaan kolmikerroksiseen omakotitaloon tehtiin kattava remontti, jossa kodinhoitohuone vaihtoi paikkaa ja yläkerran pesutilat saneerattiin kokonaan. Talon muihin huonetiloihin suunniteltiin osittainen pintaremontti. Kohteen suunnitelmat pitivät sisällään tilasuunnittelun, kiintokaluste- ja varustesuunnittelun, kuin pintamateriaali- ja värisuunnittelunkin. Lisäksi kohteeseen tehtiin kokonaisvaltainen sisustussuunnitelma, sisältäen huonekalut, tekstiilit ja irtovalaistuksen.

Sisustussuunnittelussa hyödynnettiin jo olemassa olevia kalusteita ja lisäksi valittiin uusia, talon henkeen sopivia, aikaa kestäviä ja laadukkaita kalusteita, lapsiperheen arkea unohtamatta. Sisustukseen pyrittiin tuomaan ripaus leikkisyyttä ja pastellisia värisävyjä asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Sijainti

Helsinki

Koko

450m²

Valokuvat

Martti Järvi

Omakotitalon olohuoneen sisustussuunnittelussa jaettiin tila kahteen eri oleskeluryhmään, ison ikkunan edessä on Artekin nojatuolit ja Tapiovaaran sohvapöytä sekä Artekin Mehiläispesä valaisin.
Sisustus olohuoneeseen suunniteltiin suuren sohvan ympärille.
Sisustussuunnittelussa helsinkiläisen omakotitalon olohuoneessa iso sohva sijoitettiin ikkunan eteen ja Knoll Womb nojatuoli sekä Vitran Eames Lounge tuolit sen pariksi.
Helsinkiläisen omakotitalon tunnelmalliselle ulkoterassille sijoitettiin takan viereen ruokailuryhmä ja rottinkisohva.
Sisustussuunnittelussa omakotitalon isoon ruokasaliin sijoitettiin iso ja näyttävä ruokapöytä tilan keskelle ja pöydän päätyyn senkki ja iso taulu.
Ruokailutilasta on kulku keittiöön ja leveän oviaukon viereen sijoitettiin vintage tarjoiluvaunu ja kaunis valaisin.
Sisustussuunnitelmassa sijoitettiin värikäs vintage henkinen senkki ruokasalin päätyseinälle.
Helsinkiläisen omakotitalon modernin keittiöön tuotiin sisustuksellisuutta lisäämällä avohyllyt ja teettämällä istuinpenkille istuinpehmuste sekä sijoittamalla ikkunalaudalle viherkasveja.
Karihtalan suunnittelemassa helsinkiläisen omakotitalon remontissa uusittu vaalea kylpyhuone kauniilla allaskalusteella ja sisustuspeilillä.
Sisustuksessa valittiin makuuhuoneen sängynpäätyyn ja moderniin yöpöytään leikkisät muodot ja pastelliset värisävyt.
Sisustussuunnittelussa makuuhuoneeseen sijoitettiin olemassa oleva Fritz Hansenin Egg -nojatuoli ja lipastot. Makuuhuoneesta on ovi remontoituun kylpyhuoneeseen.
Sisustussuunnittelussa huomioitiin tarve työpisteelle, joka sijoitettiin yläkerran aulatilaan. Portaikkoon ripustettiin näyttävä taidevalaisin.
Sisustussuunnittelussa hyödynnettiin vanhoja, jo olemassa olevia kalusteita ja aulaan sijoitettiin Fritz Hansenin Egg -nojatuoli.
Sisustuksessa toistuu pastelliset värisävyt lastenhuoneissa.
Sisustuksessa toistuu pastelliset värisävyt lastenhuoneissa
Kodinhoitohuoneen remontissa Karihtala suunnitteli kellarikerroksen kodinhoitohuoneen kauniiksi ja toimivaksi.
Helsinkiläisen omakotitalon remontti ja sisustussuunnittelu toteutettiin talon tyyliä ja aikakautta mukaillen.