Keittiöremontissa uusittiin kaapistot ja kodinkoneet ja ruokailutila sisustettiin jatkamaan asunnon muuta tyyliä. Pitkän ruokapöydän päällä on näyttävät Gervasonin riippuvalaisimet.

Kerrostalohuoneisto

Remontti- ja sisustussuunnittelu

Tähän 30-luvun kerrostalohuoneistoon tehtiin pintaremontti, jonka yhteydessä huonejakoa muutettiin siten, että asuntoon saatiin lisättyä erillinen kodinhoitotila. Remontissa maalattiin katto- ja seinäpinnat kauttaaltaan ja uusittiin kosteiden tilojen laattapinnat, sekä kaikki asunnon kiintokalusteet.

Vastasin projektissa kokonaisvaltaisesti niin tilasuunnittelusta kuin myös pintamateriaali- ja värisuunnittelusta, sekä kiintokalusteiden ja valaistuksen suunnittelusta. Keittiön ja kodinhoitotilan kaapistot sekä vaatekaapistot hankittiin keittiöliikkeestä, mutta märkätilojen kiintokalusteet suunniteltiin mittatilauksena ja teetätettiin puusepällä.

Remontin lisäksi suunnittelin kohteen sisustuksen. Kodin toimivuuden lisäksi tärkeää oli myös visuaalisuus. Uuteen kotiin haluttiin kansainvälisyyttä ja ripaus ylellisyyttä. Sisustussuunnitteluun kuului kalustuksen lisäksi myös kodin kaikkien tekstiilien suunnittelu ja irtovalaisimien valinta.

Sijainti

Helsinki

Koko

240m²

Valokuvat

Martti Järvi

Keittiösuunnittelussa huomioitiin asiakkaan tyylitoiveet ja kaapistojen väriksi valittiin hienostunut, murrettu vaalean harmaa värisävy. Keittiön välitila on samaa kiveä kuin tasot.
Eteiskäytävästä avautuu pitkä näkymä kohti olohuonetta ja keittiötä. Eteisen säilytystilaa lisättiin koko seinän mittaisilla kaapistoilla.
Sisustuksesta haluttiin kansainvälinen ja hieman ylellinen, Vitran klassikko lepotuoli, näyttävä kattovalaisin ja iso taulu viimeistelevät olohuoneen sisustuksen.
Kaksipuoleinen takka toimii tilanjakajana ruokailutilan ja olohuoneen välillä.
Sisustus olohuoneessa suunniteltiin asiakkaan toiveiden mukaan hieman ylelliseksi.
Sisustussuunnittelussa huomioitiin asiakkaan toive kotitoimistosta, kunnon työpiste saatiin sijoitettua vierashuoneeseen.
Remonttisuunnittelussa parannettiin koko asunnon säilytystiloja ja makuuhuoneeseen lisättiin koko seinän pituinen vaatekaapisto joka noudattelee keittiön tyyliä.
Helsinkiläisen kerrostaloasunnon remontissa suunniteltiin kylpyhuoneen kalusteet uusiksi mittojen mukaan ja uusittiin laatoitukset.
Helsinkiläisen kerrostaloasunnon remontissa suunniteltiin kylpyhuoneen kalusteet uusiksi mittojen mukaan ja pesutorni kätkettiin taiteovien taakse.
Helsinkiläisen kerrostaloasunnon remontissa suunniteltiin wc-tilan kalusteet uusiksi mittojen mukaan ja uusittiin laatoitukset.
Lasten huoneiden sisutuksessa on leikkisyyttä ja enemmän värejä kuin muualla asunnossa.
Lasten huoneiden sisutuksessa on leikkisyyttä ja enemmän värejä kuin muualla asunnossa.