Keittiö saarekkeineen jakaa pitkän tilan olohuoneeseen ja ruokailutilaan.

Kerrostalohuoneisto

 

Sisustussuunnittelu

Suunnittelin sisustuksen tähän kakkoskotina palvelevaan kerrostalohuoneistoon Helsingissä. Keittiö suurella saarekkeella jakaa pitkänomaisen tilan olohuoneeseen ja ruokailutilaan. Koko seinän mittainen ikkunarivistö tuo upeasti luonnonvaloa tilaan, mutta muodostaa samalla rajoitteita tilan kalustukselle. Asiakkaan toiveena oli moderni, skandinaavinen sisustus, jossa ei ole liikaa tavaraa. Tärkeää oli myös muunneltavuus, olohuoneen kalusteista saadaan lisää nukkumapaikkoja tarpeen vaatiessa. Tilojen avaruus ja neutraalit värisävyt sisustuksessa jättävät tilaa mahdollisille muutoksille, kun elämä mukautuu uuteen kotiin.

sijainti

Helsinki

koko

114m²

valokuvat

Martti Järvi

Sisustus suunniteltiin vaaleaksi ja ilmavaksi jota ripaus mustaa korostaa.
Sisustuksessa olohuoneeseen valittiin helposti liikuteltavat kevyet Artekin lepotuolit.
Sisustuksessa huomioitiin asiakkaan toive siitä, että kauneimmille astioille ja taide-esineille olisi jokin säilytyspaikka, näin ollen ruokailutilaan sijoitettiin suuri vitriinikaappi.
Sisustusta suunniteltaessa huomioitiin korkean ja pitkän huonetilan akustiikka käyttämällä puupintoja, muhkeita mattoja ja runsaita verhoja.
Sisustus ruokailutilassa jatkaa olohuoneen tyyliä, suuren pyöreän ruokapöydän ympärillä on Hakolan tuolit ja takaseinällä Gubin vitriinikaappi.
Vierashuoneen kaunis erkkeri sisustettiin runsailla, pimentävillä verhoilla ja sirolla lepotuolilla.
Sisustussuunnitelussa eteiseen sijoitettiin avonaulakko vieraiden ulkovaatteille, peili ja pieni sivupöytä avaimia yms. varten.
Makuuhuoneen yöpöydät, sängynpääty ja lukuvalaisimet jatkavat asunnon skandinaavista sisustusta.
Sisustusta suunniteltaessa makuuhuoneeseen sijoitettiin pieni työpiste.
Makuuhuoneen sisustuksen täydentää runsaat, pimentävät verhot, sängynpääty penkki ja kokovartalopeili.